Китарен "Концерт на възглавници"
11.11.2012


На 11 ноември 2012 (неделя), от 11 и 17 часа в Съюз на Архитектите (Кракра № 11, зала 2), ще се проведе първият за сезона "Концерт на възглавници". Всеки концерт от цикъла ще бъде посветен на различен инструмент, като първият ще е класическа китара.

Родители и деца ще се запознаят с бароковата музика на Вивалди, Монтеверди, Хендел, класиката на Бокерини, с романтичната музика на Шуберт. Финалът ще е горещ, по испански със самба, корида и хабанера - музика, която ще предложи на децата прекрасна възможност да потанцуват.

Цветелина Брешкова, Илиян Гълъбов и Йосиф Шукеров са талантливите млади изпълнители, които ще въведат в света на класическата китара. Те са възпитаници на НМУ „Любомир Пипков”, с множество награди от национални и международни конкурси.

Съвременната класическа китара е предшествана от лютнята и има шест струни. Тя се нарича още "испанска" китара и е пряко свързана с испанската култура и традиции. Интересен факт е, че Франц Шуберт е композирал част от музиката си на китара, защото не е можел да си позволи да има пиано.

Запазената марка на „Концерти на възглавници” - 150 меки възглавници, още толкова музикални листа и поне три пъти повече цветни моливи очакват своята публика за откриване на Сезон 2012/2013.

Резервации за Китарен "Концерт на възглавници" може да направите от страницата резервации или с имейл на info@rabotilnicata.com. Ако имате ваучер и искате да го активирате, моля да впишете своя индивидуален номер в модула и да носите своя ваучер в деня на избрания от вас концерт.

Закупуването на билетите ще е в деня на концерта. Адресът на Съюз на Архитектите е София, ул. Кракра № 11.

„Концерт на възглавници” е съвместен проект на развиващите занимания Бебешка музика и Модо България.

best Running shoes brand | Nike for Men