Пиано Екстраваганца Фестивал


Фестивалът се проведе за първи път през октомври 2011, организиран от Фондация Пиано Екстраваганца, реализирайки една стара мечта на Маестро Людмил Ангелов, основател и артистичен директор на Пиано Екстраваганца. Основна цел на Фестивала е възстановяването на световното музикално наследство, в смисъл на пропагандиране на музикални произведения с висока художествена стойност от композитори, които не са придобили популярност или са останали в сянката на общоизвестните и вече утвърдени гении на класическата музика.

Главният акцент в програмната политика на Фестивала е музиката за пиано, което, като най-универсален музикален инструмент, ще присъства във всички концерти. В рамките на една седмица, меломаните ще могат да се насладят на рецитали на пианисти, на камерни концерти и песенни вечери, благодарение и на отличната акустика на елегантната зала на Военния Клуб в София.

Във Фестивала са поканени за участие международно известни артисти с доказано майсторство в полето на рядко изпълнявания репертоар или просто изпълнители с инновативен подход и желание да посветят част от творческите си сили на подобен репероар. Селекцията на тима от музиканти за всяко издание на Фестивала се прави от Людмил Ангелов, който има богат опит като артистичен директор на Международния Музикален Фестивал в Толедо, Испания, от 1994 година до настоящия момент.

Не на последно място, Фестивалът Пиано Екстраваганца подържа кандидатурата на София за Европейска Столица на Културата 2019, приобщавайки собствената си творческа енергия към тази на град София, с цел да подчертае културните връзки, които свързват България с Европа. Като събитие с международно значение, Пиано Екстраваганца се ангажира да накара хора от различни държави да осъществят  контакт на културно ниво и да подпомага взаимното разбирателство, давайки една нова виталност на европейския културен живот.

http://www.piano-extravaganza.com

Sportswear free shipping | Nike Air Max 270