Обществен дебат за подготовката на архитектурен конкурс за визия на паметника “1300 години България” и околното му пространство
27.11.2013


ПАМЕТНИКЪТ „1300 ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ” В КОНТЕКСТА НА РЕКОНСТРУИРАНОТО ПАРКОВО ПРОСТРАНСТВО НА НДК, ГР. СОФИЯ

Дата: 27.11.2013г. (сряда)
Място: Лаборатория за градски дизайн, УАСГ
Час: 17:00ч.

Сдружение “Трансформатори” инициира обществен дебат за подготовката на архитектурен конкурс за визия на паметника “1300 години България” и околното му пространство.

Целта на дебата е да се обсъди изготвеното от НАГ към Столична община програма и техническо задание за конкурс „Паметникът „1300 години България” в контекста на реконструираното парково пространство на НДК, гр. София”.

Дебатът е продължение на инициативите на сдружение “Трансформатори” за новаторско, творческо и адекватно отношение към проблемни градски места.

След проведения в рамките на Sofia Architecture Week 2012 конкурс за идеи “Трансформирай паметника 1300 години България” екипът ни продължи да генерира интерес към обекта и с подкрепата на “Програма Култура” на Столична община реализира 3Д мапинг спектакъл “РеВИЗИЯ” върху фасадите му. Успоредно с това бе обявено, че Столична община има намерение да организира конкурс за нова визия на паметника.

Заповядайте да обсъдим експертни и граждански становища и да се опитаме да предначертаем бъдещето на това противоречиво място в града.

Дискусията е отворена за всички, които имат конкретни предложения по програмата и техническото задание за конкурса.

Oчакваме да се включат активно представители на Столична община, авторския екип на монумента, браншови, граждански и творчески организации, артисти и граждани с отношение и визия.

Стенограмата, становищата, както и обобщение от дебата ще бъдат предоставени на Столична община.

Може да свалите конкурсната програма и техническо задание за конкурса.

Становища и предварителни коментари можете да пращате на workshop@transformatori.net

Nike footwear | Nike Release Dates