МАТЕРА – РЕГИОН БАЗИЛИКАТА


Матера е административен център на провинция Матера в регион Базиликата, смятан за един от най-древните градове е включен в списъка на световното културно наследство – ЮНЕСКО. Създаден на скалисто възвишение с многобройни жилища издълбавани хаотично едно над друго в самата скала и много естествени пещери градът е истински музей на открито.

Амбициозна кандидатура, която цели спечелването на титлата, която никога не е печелена от град в Южна Италия.

Логото, избрано след международен конкурс представлява издълбаните проходи, които изобразяват буквите W(Wiki - Мрежа) и М (Матера) с цветовете на земята и небето и са знак за еволюция на територията: от пътищата издълбани в скалите до виртуалните пътища.

Президент на Асоциация Матера 2019 – Франческо Салваторе 

Съвместни дейности:

 септември 2011 – Участие в Кръгла маса на тема "Пътят между идентичността и иновациите", като част от Световното изложение на туристически обекти на ЮНЕСКО в Асизи.

 ноември 2011 - Семинар, посветен на “Средиземноморската диета, един начин на живот, един модел за експортиране”, организиран от Италианска търговска камара в България, Търговка камара Матера в сътрудничество с културно сдружение „Матера 2019” и “Асоциация за развитие на София” в Интер Експо Конгресен Център.

 4 ноември 2011 - дебати за културните столици в рамките на инициативата Open days в Матера в които София участва с презентация за кандидатурата си.

bridgemedia | Buy online Sneaker for Men