СИЕНА – РЕГИОН ТОСКАНА


Директор Сиена 2019: проф. Пиер Луиджи Сако 

Сиена - административен център на едноименната провинция Сиена в регион Тоскана е известен като един от най-добре запазените италиански средновековни градове. В историческия център на града, на известния площад Piazza del Campo, обявен за световно наследство от ЮНЕСКО, се провежда най-грандиозното конно надбягване – Palio.

 Градът обявява кандидатурата си на 6 май 2011г. в Барселона, по време на финала на Евролигата по баскетбол.

 Учреден е Международен комитет Сиена 2019, съставен от 15 члена с директор проф. Пиер Луиджи Сако и Местен комитет за кандидатурата, съставен от 28 члена. Двата комитетапровеждат първата си среща през декември 2011г.

Съвместни дейности:

Септември 2011 – участие на проф. Пиер Луиджи Сако в Десетата среща на Комисията по образование, младеж, култура и научни изследвания къмКомитета на регионите в София и дискусията за бъдещето на инициативата „Европейска столица на културата” и приноса на културата към икономическото развитие на европейските градовете и регионите.

Септември 2013 - подписан бе меморандум за разбирателство от г-н Бруно Валентини, кмет на Сиена и г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на София. Меморандума може да бъде видян тук.

www.siena2019.eu

Buy Kicks | JORDAN BRAND