МУЗИКАЛНО-ТАНЦОВ ПЪРФОРМАНС „ТЪЛКОВЕН РЕЧНИК”
23.02.2014

България

Сдружение за съвременно алтернативно изкуство и култура –

„По действителен случай“

МУЗИКАЛНО-ТАНЦОВ ПЪРФОРМАНС

„ТЪЛКОВЕН РЕЧНИК

Автор и концепция: Ирина Голева

С: Деница Дикова (танцьор) и Александър Даниел (музикант)

Костюми и сценична среда: Велика Прахова и Христина Крумова

Личността ми е проводник на структурни езикови единици със своите значения. Имам свободата да ги използвам, избирайки да се движа, с музика, да създам от тях музика, да потърся собствен ритъм, история която споделям в чистия и прост мой смисъл, дълбок, такъв какъвто е, без да променям нещата с чистотата и завършеността на решенията дошли от въображението ми.

от автора

„Тълковен речник“ е създаден на базата на девет музикално- движенчески миниатюри и импровизации, в основата на всяка една от които стои определена дума и личното решение за значението й. Те изграждат три сюжетни части, доближавайки цялостната структура на представлението до структурата на жанра „хайку“ – най-късата поетична форма в световната литература, притежаваща чистотата, завършеността и дори празнотата на една нота.

„Тълковен речник“ превежда случването на танц, звук и език в лична интерпретация. Не изразът на нещо, а съществуването му.

Номинация "Икар 2014" за съвременен танц и пърформанс.

23 февруари 2014г. от 19 часа във "Виваком Арт Хол" (Телефонната палата).

Вход: двама с един билет от 10 лв.

Трейлър: http://vimeo.com/62650650

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на Културата и с подкрепата на резидентска програма на Център за съвременен танц "Derida Dance Centre".

Повече информация в интернет на: http://pds-org.blogspot.com/

jordan release date | Nike Shoes, Sneakers & Accessories