ФИЗИЧЕСКИ ПЪРФОРМАНС „ДИСКО АНИМАЦИОНЕН ФЪНК”
24.02.2014

България

Сдружение за съвременно алтернативно изкуство и култура –

„По действителен случай“

ФИЗИЧЕСКИ ПЪРФОРМАНС

„ДИСКО АНИМАЦИОНЕН ФЪНК

По идея на Огнян Голев

Концепция, хореография и изпълнение: Огнян Голев и Ивайло Димитров

Музика: Патрик Катани

Консултант: Ирина Голева

„В заглушаването на врявата на публичните пространства диалогът помежду ни е мъртвороден или остарял, преди да е съзрял.“

Зигмунт Бауман „Живот във фрагменти“

„Диско Анимационен Фънк“ изследва процесите на близост между двама мъже и нужното време за осъществяване колаборацията помежду им. Как се достига до качествено взаимодействие, надхвърлящо сблъсъка, контрола и съревнованието. По какви начини генерираната креативна взаимовръзка преминава в споделяне и творчество. Колко възможни неизвестни може да съдържа тази физическа задача, до каква поредица от отговори се достига чрез алгоритъма на състоянията. Темата вълнува екипа поради заложените в нея наситеност на образа на „единствения“, задачата на конфликта и физическата социална бариера.

„Диско Анимационен Фънк“ изследва чрез средствата на съвременния танц и музика полето на импровизация и конструира в четири части диалога между две еднополюсни сили. Екипът на проекта развива своите гледни точки по един нетрадиционен много-жанров начин, деликатно изграждайки свой общ композиционен стил.

„Диско Анимационен Фънк“ е танцово музикален чадър, изобретен да издържа на слънчеви бури и други сътресения. Отразявайки личния ритъм и звук, пристъпва напред в светлината на прожекторите с много собствена смес от усукани асид фънк експлозии, повлияни от съвременните танцови течения.

24 февруари 2014г. от 19 часа в Софийска Градска Художествена Галерия

Вход: двама с един билет от 10 лв.

Видео трейлър:     http://vimeo.com/86350366

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на Културата на Република България, Столична програма „Култура“ на Столична община за 2013г. и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата  - 2019г.

Asics shoes | Nike