Официално стартира кампанията за набиране на участници в петата Олимпиада по изкуства за деца от 8 до 12 годишна възраст!
05.03 - 15.05.2014

България

Българското участие в петата Олимпиада по изкуства се организира от официалния представител на InternationalChildArtFoundation (USA) за България - фондация „Култура плюс”. В конкурса могат  да участват деца от 8  до 12 годишна възраст, които да създадат рисунка/живопис или дигитално изкуство на тема “Моят любим спорт”. Рисунката/живописта могат да бъдат върху хартия, платно, коприна и др. материали с размер 50х70см, а дигиталната работа трябва да бъде статична визуална творба, създадена с дигитални средства или колаж с резолюция 300+dpi. Рисунките и дигиталните работа следва да бъдат изпратени заедно с попълнен формуляр за участие до 15 май 2014 г. на адреса на фондация “Култура плюс”:  ул. Асен Златаров 2, София 1504, а за дигиталните работи на: cultureplus@abv.bg с копие до: program@icaf.org.

След селекция на изпратените работи от страна на жури от професионалисти в областта на визуалните изкуства, ще бъде организирана изложба на достигналите до финал детски творби в откритото изложбено пространство в градинката пред „Кристал” от 7 до 21 октомври 2014 г. През юни 2015 г. във Вашингтон ще се проведе световният детски фестивал, на който ще присъстват делегации от всички страни-участнички и където ще бъдат обявени победителите в Олимпиадата. Изложбата на финалистите ще пътува до различни градове по света, включително и до Рио де Жанейро по време на олимпийските игри през 2016 г.

Buy Kicks | Upcoming 2021 Nike Dunk Release Dates - Iebem-morelos