Пето юбилейно издание на Международния Фестивал на Анимационния филм "ЗЛАТЕН КУКЕР - София'' 2014
12.05 - 18.05.2014


Петото юбилейно издание на Международния Фестивал на Анимационния Филм "ЗЛАТЕН КУКЕР - София'' 2014  ще се проведе от 12 до 18 май в кино "Одеон", НАТФИЗ и Фотосинтезис. Тази година темата на фестивала ще бъде "Смехът". Подготвени са изключително вълнуващи, мащабни и интересни събития.  Получени бяха над 630 разнообразни филма от цял свят, от които бяха селектирани  164 в конкурсната и 245 в извънконкурсната програма.

Тържественото откриване на фестивала ще се състои на 12-ти май от 19:00 ч. в кино Одеон, като то ще бъде предшествано от от 18:00 ч. пред кино Одеон:

      -   атрактивно кукерско шествие на кукерска и фолклорна група от Сопот  ‘’Дионисиев звън’’ 

-       песни и танци на детски танцов фолклорен ансамбъл  ‘’Живко Желязков’’ и

-       певческа група ‘Изворче’’ с рък. Анни Минчева от  читалище ‘Изгрев 1921 г’’ на с. Волуяк

Аниматорите, студентите по анимация и посетителите на фестивала ще имат изключителната възможност да присъстват на уникални лекции, майсторски класове и анимационни работилници от световна величина, от които да натрупат нови полезни знания, които значително биха допринесли за развитието им. Сред имената на специалните наши лектори и гости по време на "ЗЛАТЕН КУКЕР - София'' 2014 ще бъдат световноизвестните Хиско Хулзинг, Румен Петков , Бил Денис и др.

Освен полезните майсторски класове, работилници, лекции и прожекции на филми в рамките на фестивала е предвиден по традиция и специален ‘’Ден на децата на София’. Той ще се състои на 17 май (събота) от 10:00 до 12:00ч. като програмата за най-малките ни посетители ще бъде изпълнена с много игри, закачки, състезания и награди.

Награждаването на филмите фаворити на журито ще се състои на 17 май от 19:00ч. От 18:00ч. ще има отново кукерско шествие,  съпътствано с народни песни и танци.

През целия ден на 18 май (неделя) зрителите ни ще имат възможност да присъстват  в кино Одеон на прожекциите на наградените филми на МФАФ "ЗЛАТЕН КУКЕР - София'' 2014. 

МФАФ "ЗЛАТЕН КУКЕР - София'' е финансиран и от Столична Община и е в Културния Календар на София!

МФАФ ЗЛАТЕН КУКЕР - СОФИЯ се провежда в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападния регион за Европейска столица на културата 2019 г!

Очакваме Ви с нетърпение!
Facebook страница на фестивала:  http://www.facebook.com/goldenkukerfest

 

latest Running | New Balance 327 Moonbeam , Where To Buy , WS327KB , Air Jordan 1