Вроцлав 2016


Вроцлав, също Бреслау, е град в Югозападна Полша, столица на Долносилезкото войводство. Административно е обособен в отделен окръг (повят) с площ 292,82[1] км2. Също е административен център на Вроцлавски окръг, без да е част от него. Той е историческа столица на Силезия.

"Ние се чувстваме отговорни за мултикултурното ни наследство. Увлекателната история на Вроцлав отразява миналото на цяла Централна Европа. Човек може да намери тук следи от полски, немски, чешки, австрийски и еврейска култури.

Ние трябва да направим всичко възможно, за да се възползваме от този исторически мултикултурализъм на нашия град. Това е причината, поради която ние бихме искали да насърчим нашите западни и източни съседи, да се присъединят към нас и да участват в проекти, насочени към пробуждане на културното любопитство.

Европейска столица на културата е шанс не само за Вроцлав, но и за цяла Европа - ние трябва да се възползваме от възможността за задълбочаване на интеграцията в тази част на нашия континент, за да свържем отново онова, което е било разделяно с години."

Running sport media | Sneakers