'Квартал на тротоарите' стартира с подкрепата на Столична Община


След като повече от година колекционираме тротоари в София, решихме да изведем идеята си на следващ етап. За наше огромно щастие проектът беше одобрен и подкрепен от програма Европа на Столична община в партньорство с район Оборище, което ни даде възможността да създадем официален уебсайт и да планираме следните дейности:

# Започваме с колекция на забавни, скандални, интересни, обувко-трошащи тротоарни участъци, за които или не знаете, или се носят градски легенди. Ще колекционираме и новоремонтирани, които вече не си личи че са новоремонтирани или са тръгнали по този утъпкан път на разруха. Колекцията ще бъде налична тук (онлайн) и изложена в +Това в края на август/началото на септември (офлайн).

# Продължаваме с т.нар. "Дневник на Пешеходеца". Той ще представлява кратко ръководство за оцеляване в условията на неравните тротоари и епични пасажи насред целия район Оборище. Ще бъде разпръснат в различни, подкрепящи проекта, пространства в квартала (включително +Това, бар FlipFlop и др.). Повече информация - скоро.

# Надяваме се да се включите и вие. Как? С идеи. Със снимки. Представяме си лошите участъци да се превърнат в интересни тротоари с културни и арт решения, отразяващи културната си принадлежност. Надяваме се, не само да съберем страхотни идеи, но и да ги осъществим - с разрешението на Общината, с идеите на гражданите, с изпълнението на архитекти, художници, частни фирми - всеки, който има желание и възможност. Качвайте и тагвайте с #кварталнатротоарите.

Следвайте ни и в Instagram & Twitter. Скоро и във facebook.

latest Nike Sneakers | Nike Shoes