Полети към нови измерения


Paka Traykova with Holy Doors

  ПОЛЕТИ КЪМ НОВИ ИЗМЕРЕНИЯ

 (Информационен бюлетин)

    HOLY DOORS – СВЕЩЕНИТЕ ВРАТИ – арт инсталация от Пака Трайкова

     От 01 -30 септември 2014 г.  на Летище София, Терминал 2, Заминаващи. Официално откриване на 08 септември 2014г.                                     Арт инсталацията „Свещените врати /Holy doors” е изградена като своеобразна молитва за преминаващите през тях със своята кръстовидна структура. Състой се от осем врати върху четири конструкции поставени под прав ъгъл от 90 градуса, което способства за преминаването на съзнанието на по-високо ниво. Преминаването през 90 градусов ъгъл разкрива параметрите на цялото, чрез наличието на чистотата на сърцето състоящо се от оборотите на двойната парабола на въртене на 45 градусовия ъгъл. Основата на инсталацията е кръг с вписана осем лъчева звезда, която е гуерата на Дар от Бога.

  Върху всяка една от вратите като основа е базирано вид въртене, а като духовен портал гуера (йероглифния знак) и арта (буквената писменост) от Свещения език (мраниянски език). Свещеният език не е език за общуване между хората, а за връзка с Вселената и Висшия Аз на човека. Всяка гуера и арта са свързани помежду си с дълбока енергийна връзка обхващаща сетивното и надсетивното в човешкото измерение. Значенията и способностите, които разкриват са: свръх интуиция, телепатия, трансформация на реалностите, сбъдване на съкровени мечти и чудеса от всякакъв характер, магнетизма на любовта, трансформиране на злото в добро, осъществяване на желаната промяна и споделената любов с подходящия партньор в живота. Всяка една от тях принадлежи към един от основните елементи: Земя, Вода, Въздух, Огън и абсолюта Светлина. При синхронизирано завъртане разкрива параметрите на свръхестественото в човека и на дълбоката и исконна истина на Вселената. Всяка една гуера и арта носи чистия положителен заряд на съкровеността.

   Ето защо инсталацията е изградена на базата на въртенето като изображение върху вратите, без да се върти в основата, за да може човекът мотивиран от любопитството си  да направи оборота на своето личностно, духовно и житейско преминаване. Тя е своеобразен ритуал за духовното извисяване разкриваща чрез въртенето всички житейски принципи и отключваща хоризонтите към нови измерения и способности.

   Осемте врати символизират първите осем клетки в човека, който не се променят никога, като константите във Вселенските принципи, също така осмицата символизира съвършенството и безкрая, което е и изразената позиция на постоянната промяна и трето личната ми призма, това е числото на живота ми, което превръща всяка фундаментална характеристика, идейна платформа и енергийна дълбочина във фактично обособена цялост на живота и духа. Самите портали са активирани чрез 64 (толкова са частите на Всевиждащото око) дневна молитвена практика, за да се сбъднат съкровените мечти на всички преминали „през” Свещените врати.

Детайлно разглеждане на типовете въртене и значения върху осемте страни на Свещените врати.

Пака Трайкова
За да поставите ваши снимки с
Holy Doors и да споделите вашата вълшебна история на сбъдната съкровена мечта, чрез Свещените врати, посетете страницата в

www. facebook.com/holydoors

 

bridge media | Nike React Element 87