Франко Берарди (Бифо) ще говори през втория ден на ТРАНСЕВРОПА София
17.05.2012


 

На 17-ти май, в рамките на фестивала ТРАНСЕВРОПА София, ще имате възможност да чуете лекцията и да се включите в последващия дебат със специалния ни гост Франко Берарди – Бифо. Заповядайте в 19 ч. в Центъра за култура и дебат „Червената къща“, където Бифо ще говори за колективното тяло в епохата на технологиите, солидарността, рекомпозирането на обществото и връзката ни с нашите собствени тела. 

На английски език с осигурен превод на български. 

Лекцията е базирана върху текста на Берарди “Респирация, конспирация и солидарност”, който той любезно предостави специално за фестивала, а Станимир Панайотов преведе и може да бъде прочетен тук.  

Франко Берарди – Бифо (1949) е италиански писател, медиен теоретик и активист. Той е сред основателите  на списанието A/traverso (1975–81) и част от екипа на радио „Алис“, първото свободно пиратско радио в Италия (1976–78). Работи заедно с Феликс Гатари в полето на шизоанализата. Бифо е публикувал книгите After the future (2011) The Soul at Work (2010), Felix Guattari: Thought, Friendship, and Visionary Cartography (2001), Cibernauti (1994), Mutazione e Cyberpunk (1993) и е публикувал в списания като Semiotext(e), Chimères, Metropoli и Musica 80. Понастоящем е сътрудник на списание e-flux. 

А ето какво ще се случва на 17-ти май в други трансевропейски фестивални градове: 

Барселона

Съвременните демократични процеси в арабския свят - 19 ч. 

Филмотеката на Танджер представя серия от документални филми, разказващи за скорошните събития в арабския свят. Следва дебат за новите форми на политическо участие.  

 

Клуж-Напока

Новите форми на гражданско участие - 16 ч. 

Новите форми на гражданско участие се нуждаят от стабилни основи, за да бъдат успешни. Затова този уъркшоп събира известни активисти, които ще споделят практическия си опит. 

 

NSK Folk Art Performance & Address to Europa DJ Set  - 21 ч. 

Необичайно изпълнение на  Alexander Nym и Codex Europa, членове на Neue Slowenische Kunst  State in Time, специално създадено за фестивала Трансевропа в Клуж.

 

За подробности, посетете www.transeuropafestival.eu и не забравяйте да се присъедините към Трансевропа София (https://www.facebook.com/pages/Transeuropa-Sofia/115007415228890)

 

 

bridge media | Air Jordan 1 Retro High OG "UNC Patent" Obsidian/Blue Chill-White For Sale – Fitforhealth