Матера организира фестивал с участието на София


Матера е един от градовете кандидати от Италия за Европейска столица на културата през 2019 година. За втора поредна година съвместно с RAI Radio 3 градът организира фестивала Матерадио, който ще се проведе, между 21 и 23 септември 2012. В рамките на 3 дни, в програмата на фестивала ще се включат артисти от Италия и различни европейски държави, както и журналисти от електронни медии, които ще имат възможност да организират директни предавания от центъра на събитията. По време на събитието, жители и гости на Матера стават свидетели на богата културна програма, атрактивни музикални събития с участието на известни имена от италианската и световна арт сцена.

Основен фокус на инициативата тази година ще бъдат минали, настоящи и бъдещи кандидати за Европейска столица на културата от четирите географски посоки на Европа: Северът ще бъде представен от Турко 2011, Западът от Гимараеш 2012, Югът от Марсилия 2013, а Изтокът от София 2019.

Културната програма на София 2019 ще бъде представена от „Софийски солисти” под ръководството на проф. Пламен Джуров, член на инициативния комитет София 2019, а с медийното отразяване и директните включвания от Матера е натоварен друг член на инициативния комитет в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата, водещият на Дарик радио Кирил Вълчев.

Програмата на София ще бъде на творческата сцена на Сао Пауло в националния парк Полино (the National Park of Pollino).

Презентация на фестивала

Nike sneakers | Nike Wmns Air Force 1 07 Essential White Silver Gold Women Casual , Cellmicrocosmos Marketplace