Indioteque

България

През есента на 2008-ма kirkerona, Specta, The Fein и fiff се събират с целта да реализират това, което им липсва в клубния живот в България: dj партита, които да се превърнат в традиция и да са ориентирани към алтернативните и инди жанрове в цялата им стилова широта. 

Но Indioteque бързо намира подкрепа и еволюира в нещо повече. На официалния сайт на проекта може да намерите подробна информация за актуални и предстоящи албуми, световни имена в музиката и обещаващи български, нови клипове, авторски статии, премиери, репортажи от концерти в страната и Европа, музика за свободен даунлоуд, сетлисти от всички партита и още много. 

Любовта към неортодоксалния рок и неправолинейната електроника не се ограничи само до пускането й по партита и писането за нея. През пролетта на 2010-та Indioteque и групата The Barbarones поканиха Repetitor от Сърбия, а до края на годината се организираха още две концертни събития. Основаната в Германия англо-българска група Jude The Obscure направи първия си концерт в страната през есента, а втората годишнина на проекта беше отпразнувана в Строежа с Bernays Propaganda от Македония.

Началото на 2011-та носи много промени: Indioteque става трио, партитата имат както по-глобална (в Twins), така и по-тематична (в Три Уши) насоченост, и става факт най-амбициозното събитие до този момент. Проектът, заедно с Аларма Пънк Джаз Фест, реализира общият концерт на No Age (САЩ) и Handsome Furs (Канада), едно от редките гостувания на актуални и съвременни групи в България. 

Следващата съвместна работа между Аларма и Indioteque ще бъде концертът на шведската пост-рок формация Jeniferever на 13-ти май. 

От основаването си досега, проектът е осъществявал общи събития с групи и изпълнители като Monyx, Macrophone, Георги Георгиев (Остава), Nemo, Davvid Project. От и с участието на Indioteque са се озвучили близо 40 софийски вечери. 

bridgemedia | New Releases Nike