Инициатива за изчистване на грозни агитационни плакати от рисуваните електрически табла

България

Фейсбук инициатива в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за 

ИЗКУСТВО В МЕЖДУБЛОКОВИТЕ ПРОСТРАНСТВА НА ПАНЕЛНИТЕ КОМПЛЕКСИ В СОФИЯ


Камарата на Архитектите в България с подкрепата на дирекция „Култура” при Столична община обявява международен електронен конкурс на тема:

Мартин Василев за "Усмивки от София"


„Усмивки от София” ще бъде новия представителен каталог, който ще включа 50 от забележителностите на столицата. Всеки един от „символите” на града ще бъде представен от детенце на възраст между 4-14 години. Проектът е иницииран от „Сдружение Азбукари” и се реализира с подкрепата на Столична община и програма Европа. 

Sofia Architecture Week 2012 подкрепя кандидатурата на София за Европейска столица на кутурата през 2019 г.


Програмата на Sofia Architecture Week 2012 подкрепя кандидатурата на София за Европейска столица на кутурата през 2019 г. и подготвя професионалната сцена за предстоящите предизвикателства и възможности. Събитието ще срещне професионалистите в планирането на пространства и сгради за култура (архитекти, урбанисти, паркостроители), автори на творческо съдържание (артисти, мениджъри, продуценти), широката публика и институциите, в чиито ръце са ключови за бъдещето на културата и архитектурата политики.

Изложба на българска и букурещка архитектура


VIVACOM Art Hall отбелязва първата си годишнина с откриването на изложба на българска и букурещка архитектура, организирана в партньорство с Камара на архитектите в България (

Детска архитектурна работилница


През зимата, когато снегът е затрупал земята, нашите приятели- врабчетата, синигери, горски зидарки, гълъби, чинки и други птички се нуждаят от помощ. Тази събота ще майсторим дървени хранилки за птици. Ще ги напълним със семки,  просо и пшеница и после всеки ще има възможност да ги закачи на някое дърво.

Занятията се провеждат от 10:00 до 12:00, 13:00 до 15:00 и от 16:00 до 18:00 часа в УАСГ, корпус А, ет. 12. Записване на имейл arch_for_children@abv.bg или на 0887/ 43 06 47

Провокатор на месец Април


Чудесно е, че в София все повече се говори за това как да бъде стимулирано развитието на
културната сцена в града. Възможният избор на София за 'Културна столица на Европа' би
представлявало един огромен импулс за това. Важно е обаче да се говори също и за това какво
разбираме под 'културна сцена на София'. И според мен в един такъв разговор има какво да се
добави.

Subscribe to архитектура