„ПАМЕТТА НА ОГЪНЯ“ в нощ на театрите

България

(Безплатно) Едно от най-интересните събития в "Нощ на театрите" 15.11.2014 ще бъде в 21.00 ч. пред ротондата "Св. вмчк Георги" - София (в двора на президенството).

„ПЪТУВАНЕ ВЪВ ВСИЧКОЛЕНАТА“- ТЕАТЪР НА СЕТИВНИЯ ЛАБИРИНТ ЗА ДЕЦА

България

„ПЪТУВАНЕ ВЪВ ВСИЧКОЛЕНАТА“ е първият по рода си проект на ТЕАТЪР НА СЕТИВНИЯ ЛАБИРИНТ, специално създаден за ДЕЦА!

Очаква Ви фантастично пътешествие из ВСИЧКОЛЕНАТА, където ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО!

„ПЪТУВАНЕ ВЪВ ВСИЧКОЛЕНАТА“ е интерактивно-сетивно приключение – „ЛАБИРИНТ“, в който вътрешното ДЕТЕ свети и играе, учейки се да разчита знаците на ВСИЧКОЛЕНАТА!

ТОСКА - Опера от Джакомо Пучини

България

Бившият консул на някогашната свободна Римска република Чезаре Анджелоти е избягал от затвора. Анджелоти е бил хвърлен от своя политически противник барон Скарпия, сега диктатор на Рим и търси убежище в църквата Сант Анреа дела Вале, където неговото семейство има параклис. Там сестра му, маркиза Атаванти, молейки се за неговото освобождаване, без да знае, е използвана за модел от художника Марио Каварадоси за неговата картина на Магдалина. Момент преди клисаря да влезе (последван веднага след това от Каварадоси), Анджелоти се скрива във фамилния параклис.

Дн Кихот - балет от Лудвиг Минкус

България

По случай Международния ден на балета – 29 април, сме подготвили за Вас класическия балетен спектакъл „Дон Кихот” по музика на Лудвиг Минкус. Представленията са на 25 и 29 април 2014 г. от 19.00 ч. 

Билети за двата празнични спектакъла със специална отстъпка от 50% можете да закупите от касата на Софийската опера и балет (ул. „Врабча” 1).

5х5+1

България

Авторският танцов спектакъл "5х5+1" е интердисциплинарна творческа концепция на Петър Илиев, в съвместна работа с:

"МЕЧТАТА НА ПЪТУВАЩИЯ АКТЬОР"-ПОСЛЕДНО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ ЗА СЕЗОНА!

България

 «МЕЧТАТА НА ПЪТУВАЩИЯ АКТЬОР»

ПОСЛЕДНО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ ЗА СЕЗОН 2013/2014-17.01, четвъртък, 19:30ч, АТЕЛИЕ313 Режисьор: Съни Сънински

Моноспектакъл на Георги Спасов

Както казва героят на спектакъла – Пътуващия актьор: “Това е една мечта, описана с думи… и с гуми”. Да, най-обикновени велосипедни гуми, които могат да се превръщат в най-необикновени неща: от грахови зърна до пламтящи от любов сърца. С тях, под тях, около тях, над тях Пътуващия актьор вае своята много смешна и малко тъжна приказка...

КОЛЕКЦИОНЕРКАТА /премиера/

България

Премиера на КОЛЕКЦИОНЕРКАТА от РАДОСЛАВ ЧИЧЕВ на 12 април в Театър 199

режисьор
КАТЯ ПЕТРОВА
сценография
РИН ЯМАМУРА
музика
ХРИСТО ЙОЦОВ
с участието на
МАЯ БЕЖАНСКА

Спектакъл ,,Една незабравима нощ”


На 8-ми април от 19:00ч. в зала 17 на Министерството на културата, ще се изпълни пиесата ,,Една незабравима нощ”

Постановката е реализирана по повод международния ден на ромите.Спектакълът ,,Една незабравима нощ” има своята лична история - той е чист и естествен като драматургия, която се доближава до реалния живот на ромите! Постановката пресъздава един миг на едно търсене в рамките на една нощ.

„ВЪЛКЪТ И СЕДЕМТЕ КОЗЛЕТА”

България

„ВЪЛКЪТ И СЕДЕМТЕ КОЗЛЕТА” С ПРЕМИЕРА В СОФИЙСКАТА ОПЕРА НА 5 АПРИЛ 

„Живяла някога една стара коза. Тя имала седем козлета и ги обичала, както майка обича децата си. Веднъж решила да отиде в гората за храна. Повикала козлетата край себе си и им рекла:

„Мили деца, аз отивам в гората. Пазете се от вълка! Влезе ли тук, ще изяде всички ви заедно с кожата и костите. Този злодей често се преобразява, но пак веднага ще го познаете по дрезгавия глас и по черните му крака...” 

ВЕЛИКИТЕ АМЕРИКАНСКИ ХОРЕОГРАФИ

България

ВЕЛИКИТЕ АМЕРИКАНСКИ ХОРЕОГРАФИ - ЗА ПОСЛЕДЕН ПЪТ ПРЕЗ СЕЗОНА 

На 4 април, в Софийската опера и балет почитателите на балетното изкуство ще могат да гледат четирите балета: „Concerto Barocco” , музика Йохан Себастиан Бах, хореография Джордж Баланчин,  „Па де дьо”, музика „П.И. Чайковски”, хореография Джордж Баланчин,  „По средата, леко издигнат”, музика Том Уилямс и Лесли Стък, хореография Уилям Форсайт и „Концертът”, музика Фредерик Шопен, хореография Джером Робинс за последен път през сезон 2013/2014 г. 

Subscribe to спектакъл