Прожекция на "Валенса: човек на надеждата" (2013)


16.10.2014, 18:30ч - Съвместна прожекция с "Полски институт - София" и Bulgaria Film Vision в серията "Тоталитарното минало на кинолента".

ВАЛЕНСА: ЧОВЕК НА НАДЕЖДАТА (2013), игрален филм

„ШВЕЙЦАРЕЦЪТ С БЪЛГАРСКО СЪРЦЕ“


Скъпи приятели, Имаме удоволствието да Ви поканим на официалната предпремиера на филма „Швейцарецът с българско сърце“, посветен на големия герой Луи Айер. Лентата проследява живота на швейцареца Луи Айер, припознал България като втора родина, посредством впечатляващи възстановки и интервюта със специалисти по темата.

Кинопрожекция на филма: Светът е голям и спасение дебне отвсякъде

България

Кинопрожекция на филма: Светът е голям и спасение дебне отвсякъде - ВХОД БЕЗПЛАТЕН

Кинопрожекция на филма: "Мария и аз"

България

Кинопрожекция на филма: "Мария и аз" - Вход свободен!

Мария живее с майка си на Канарските острови, приблизително на 3000 км от Барселона където живее Мигел Гаярдо. Понякога Мигел и Мария отиват заедно на почивка, за да прекарат седмица в южната част на острова. Един малко необичаен сценарий в известен курорт, в който самотен баща прекарва почивката си със страдащата от аутизъм 14 годишна дъщеря.Това е историята на едно от тези пътувания, и преди всичко, оригинален разказ, изпълнен с хумор, ирония и искреност, за това как да живеем и разбираме хората с увреждания.

Прожекция на филма "Софи Кал, SANS TITRE"

България

Прожекция на филма "Софи Кал, SANS TITRE" - ВХОД СВОБОДЕН

Франция | 2012 | цветен | 52 мин. | Филмът е на френски, със субтитри

Прожекция на филма "Чучулиги на конец"

България

18 ч. 25.07.2014, адрес: ул. Г. С. Раковски 100, Чешки център гр. София 

С прожекция на филма "Чучулиги на конец" на Иржи Менцел завършва поредицата от документални филми "Документари", започнала на 29 май 2014 г. В поредицата са включени филмите "Ecce Homo Бедржих Сметана" на Мартин Суханек (29 май), "Шегата" на Яромил Иреш (25 юни), "Човекът от крематориума" на Юрай Херц (2 юли), "Пропиляна неделя" на Драхомира Виханова (9 юли), "Траурно тържество" на Зденек Сирови (16 юли) и "Чучулиги на конец" на Иржи Менцел (23 юли).

Премиера на филма „На Тротоара“


На 20 юли фондация Тротоара ще представи пред зрители и приятели своя първи проект, документалния филм за българска музика „На тротоара“. Прожекцията ще бъде в столичното кино Влайкова, с начален час 18:00. Специални гости на събитието ще бъдат групите Wartime и Simai, които участват и в самия филм. Двете банди ще излязат на сцената на киното след излъчването на филма и ще изсвирят по няколко парчета. На място ще е възможно закупуването на разнообразен мърчандайз на групите. Входът е свободен.

Прожекция на филма "Кококо"

България

Домът на киното представя „Седмица на съвременното руско кино в София”. По повод 135 години от установяване на дипломатически отношения между България и Русия.

Прожекция на филма "Кококо"

Русия, 2012 г. Комедия, 90 мин. Режисьор А. Смирнова Сценарий.: А. Смирнова, А. Пармас Оператор: М. Осадчий

В главните роли: А. Михалкова, Я. Троянова, Е. Муравич, Г. Смирнов, Ю. Снигир

Лятна Киномания под звездите в Банско

България

Лятно кино под чистото звездно небе на Банско и Пирин планина могат да бъдат чудесна комбинация за Вашата почивка! Не пропускайте да включите в графика на тазгодишната си лятна ваканция в Банско четвъртата поредна “Лятна киномания под звездите” на 16, 17, 18 и 19 т. г. Събитието ви гарантира четири незабравими вечери с най-добрите филми от програмата на международния Банскофилмфест и докосване до най-дивите, най-недостъпните и най-негостоприемните райони, но затова пък най-екзотичните райони на Земята – от остров Огнена Земя до Арктика и от Папуа-Нова Гвинея до Патагония.

Премиера на филма "Песен и молитва"

България

Фондация „Покров Богородичен“ Ви кани на премиерата на образователния документален филм "Песен и молитва", посветен на църковната музика и Литургията.

Един увлекателен разказ за дълбокия смисъл и красотата на православното песнопение.

Филмът е насочен най-вече към младото поколение зрители, за да го поведе по мистичния път на православната вяра и богослужението на Църквата. За мнозина млади хора това е далечен и непознат свят, който обаче, щом доближиш, докосва най-скришните кътчета на душата ти.

Subscribe to видео изложба